zaterdag 25 september 2010

TIJDSANALYSE ALS VERTREKPUNT

Het uitgangspunt binnen timemanagement is de manier waarop u nu, op dit ogenblik, uw werktijd indeelt.Uw geheugen zal u daarbij tot op zekere hoogte in de steek laten: de tijd die u verloor door tijdens een meeting naast de kwestie te discussiëren of die u verprutste door naar een bepaald dossier te zoeken zal u minimaliseren.

Niemand geeft trouwens graag toe dat een deel van zijn/haar werkdag verloren gaat aan eerder inefficiënte handelingen.Bovendien zal u u misschien niet realiseren dat er dagelijks momenten zijn waarop het sowieso slechter gaat, gewoon omdat u energiepeil fluctueert.

Wie echt wil werken aan een efficiënter tijdsbeheer zal daarom beroep moeten doen op een logboek. Aan te raden is om, gedurende enkele dagen en in blokjes van een half uur, te noteren waar u mee bezig bent en hoe vlot dat gaat.

Geef bijvoorbeeld aan dat u u kort na de middag minder energie voelt.
De bedoeling is om nadien te kijken wat u allemaal gedaan hebt en, belangrijker nog, hoe lang u het gedaan hebt.

U zal tot uw eigen verbazing merken dat u onverwacht veel tijd verliest met bepaalde dingen zoals uw e-mail lezen, onverwachte telefoons, naar meetings gaan of inspringen voor uw collega's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten